donderdag 27 januari 2011

Studiewerk 4Ao >figurentheater

We werken samen met het figurentheater "De Maan". Nieuwsgierig? Via 1 klik kom je terecht op het studiewerk van 4Ao

studiewerk 4Ao figuren theater jan 11

vrijdag 21 januari 2011

Ilka Schonbein





reportage, maar check vooral eens op 3min20

woensdag 19 januari 2011

theater

Morgen bezoeken we de theatervoorstelling m2 van compagnie Ea Eo Ondertussen leggen we in het atelier een link tussen de expo over de dood in de middeleeuwen en een vierkante meter. Een danse macabre?



Vrijdag krijgen we Paul Contryn en Willem Verheyden (DE MAAN) op bezoek. We werken mee aan het project Oikkonip van Het Firmament.
Ze komen ons het project toelichten: het verhaal, wat is scenografie in theater/figurentheater, demonstratie van verschillende poppenspeltechnieken,...

Enkele reacties op de theatervoorstelling m2:

Maarten: Ik vond het circus echt goed , omdat het niet was zoals ik verwachtte ( een clown met een rode neus , olifanten en tijgers ) maar het was een soort toneel met jongleer trucs erin verwerkt met een boodschap achter.
De boodschap was volgens mij het aantonen dat mensen worden uitgesloten ; toevallig de franstalige onder de vlamingen . Er werd altijd iemand gepest . De ruimte werd steeds kleiner en het leek op het einde dat hij uit zichzelf wegsprong .

Samy: heel goed, origineel voorgebracht en het jongleren en de humor momentjes gaven het iets extra, ik zou het zeker nog is kunnen gaan zien, maar dan niet met de kleintjes van het 3de en 2de jaar die heel kinderachtig deden en last hadden van hun puberteit tijdens de voorstelling.
de belichting was niet slecht en er waren een paar heel mooie beelden te zien + de muziek was heel goed gekozen!

Arno: ik vond het een interessant stuk omdat er een verhaal in zat en omdat ze goed samen werkten en zo heel moeilijke en spectaculaire dingen deden.

Laetitia: ik vond het leuk door de verschillende trucjes dat ze steeds op kleinere ruimte uitvoerden. Het was ook heel grappig en aandachttrekkend, het was nooit vervelend.

Vadim: Ik vond het wel interessant. 4 mannen waren een toneel aan het spelen over eenzaamheid en pesterijen in onze tijd. Er waren ook soms grappige momenten. Er was veel beweging.

de dansende skeletten

We werken in het derde aan een Danse Macabre, ter inspiratie:

donderdag 13 januari 2011


Gisteren , 12-01-11 , zijn we (3ao) samen met 4 ao naar het museum van Kunst en geschiedenis gegaan in het Jubelpark . We zijn van uit Brussel-Noord vertrokken om naar Schuman te gaan met de trein.
We zijn ondanks het zeer slechte weer te voet gegaan van het station naar het museum.
Toen we eenmaal aankwamen op de tentoonstelling ; ''Tussen hemel en hel'' genaamd , kregen we een audiogids. Dit was zeer handig! Eerst hebben we rond gekeken in het museum , daarna zijn we beginnen tekenen , We hadden van Beg veel opdrachten gekregen .. We hebben ze niet allemaal kunnen maken aangezien we eerst rond gekeken hebben, we hebben onder andere skeletten moeten tekenen , rituele objecten en nog veel meer ...
We hebben maar 1u30 in de tentoonstelling gezeten . Dit is niet zo lang , maar aangezien dat het woensdag was moesten we om 12;15 terug op school zijn .
De tentoonstelling was zeer interessant , omdat je kan zien hoe dat je gemaakt bent , en dat je kan zien dat jij ook al die botten hebt Maar ook om te tekenen was het interessant omdat er in een skelet heel veel details hebt !

Hier zij wat menigen :
-Nell:''IK vond het leuk om het menselijk lichaam van binnen te zien , en ook omdat het ECHTE skeletten waren.''
-Nathan; '' Er was op de tentoonstelling heel veel plaats om te tekenen , dat is heel positief , en gemakkelijker om te tekenen , Het was er rustig .''
-Filippo: ''Het was interessant om eeuuhm... ( aan het denken..) menselijke resten van onze voorouders te zien ! Spijtig dat we niet wat langer zijn gebleven .. ''

Nina Sartor

Voor de echte "neuzers" vind je hier meer uitleg.